Na 18. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije LIST 2020, koji će biti održan od 7. do 9. maja u Lukavcu, u bogatom i raznovrsnom programu naći će se i dodjela nagrade “Zvijezda turizma“.

Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, a tim povodom raspisan je i javni konkurs za dodjelu nagrade „ZVIJEZDA TURIZMA BIH 2019″.

Birat će se najbolji kandidati iz oblasti turizma za kategorije: Turistička organizacija, Turistička manifestacija, Receptivna turistička agencija, Ugostiteljski objekat za smještaj i to u kategoriji hotela i ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, kao i Najbolja organizacija ili pojedinac za doprinos unaprijeđenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Kao jedinog pravog sajma u BiH koji je fokusiran na turizam, vrijednost lukavačkog  LIST-a prepoznala je i Privredna komora FBiH, dajući mu važnost i kroz dodjelu ove nagrade.

Pravo na prijavu imaju svi sudionici iz oblasti turizma: turističke agencije, pojedinci, turističke organizacije, te ugostiteljski objekti za smještaj, a koji imaju sjedište u Bosni i Hercegovini.

Rok za dostavu prijava je 60 dana od dana objavljivanja, odnosno do 23.03.2020. godine, a opširnije informacije možete dobiti na zvaničnoj web prezentaciji sajma klikom ovdje.

Komentari