Danas je upriličeno zvanično otvorenje ulice koja je dobila naziv po uspješnom prof. dr. Deši Mešiću.

 

Na inicijativu Općinskog načelnika Dr. Edina Delića, a koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Lukavac na sjednici održanoj  u junu 2020. godine jedna ulica u Lukavcu dobila je naziv po istaknutom Prof. dr. Deši Mešiću. Riječ je o ulici koja je imala naziv Kralja Tvrtka I i koja se prostire oko JZU Dom zdravlja Lukavac.

U Centru za kulturu Lukavac upriličeno je prigodno obraćanje gdje su prisutni upoznati sa biografijom Prof. dr. Deše Mešića, Odlukom Općinskog vijeća Lukavac, te sa programom zvaničnog otvorenja ulice dr. Deše Mešića.

Prisutnima se ispred organizatora Općine Lukavac obratio Savjetnik Općinskog načelnika Sead Suljić pozdravljajući prisutne i upoznavajući ih sa današnjim programom zvaničnog otvaranja ulice dr. Deše Mešića.

Nakon toga se obratila g-đa Jasminka Memić koja je pročitala biografiju prof.dr. Deše Mešića i Odluku Općinskog vijeća, zatim se prisutnima obratio prof. dr. Edhem Muftić koji je pročitao pjesmu o Deši Mešiću  te Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić.

Iz Centra za kulturu Lukavac prisutni su krenuli u ulicu dr. Deše Mešića gdje su otac i sin rahmetli Dr. Deše otkrili tablu sa imenom ulice Dr. Deše Mešića čime je ista i zvanično otvorena.

Nakon zvaničnog otvorenja, upriličen je prijem u JZU Dom zdravlja Lukavac.

Na ovaj način, Lukavac će očuvati sjećanje, izraziti zahvalnost i odati počast rahmetli Prof. dr. Deši Mešiću koji je svojim zaslugama, uspjehom i ljudskošću zadužio Lukavčane da ga se sjećaju.

Komentari