Edin Delić - načelnik općine Lukavac

Inicijativu o pokretanju postupka opoziva Delića 22. januara ove godine pokrenulo je 16 vijećnika Općinskog vijeća Lukavac, okupljenih oko Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH. Kao ključan razlog navedena je loša saradnja s načelnikom po pitanju donošenja budžeta za prošlu godinu.

Naime, nakon što u Općinskom vijeću Lukavac nije postignuta saglasnost vezano za Prijedlog budžeta za 2017., Delić je u martu prošle godine samoinicijativno isti usvojio, a koji je nakon objave u Službenom listu postao operativan.

Podnosioci inicijative smatraju da je Delić zloupotrijebio institut proglašenja budžeta, a konačna odluka za pokretanje opoziva danas je u Općinskom vijeću dobila potrebnu većinu, odnosno podržalo ju je 17 vijećnika, 11 je bilo protiv, a tri uzdržana.

Lukavčanima će se 13. maja postaviti pitanje “Da li ste za opoziv načelnika Općine Lukavac Edina Delića?”, a potvrdnim i negativnim odgovorom na kraju će odlučiti ostaje li Delić i dalje na poziciji prvog čovjeka ove općine.

Podsjetimo, Delić je na prethodnim lokalnim izorima za načelnika Lukavca odabran kao kandidat kojeg su podržale SDP, DF i SDU.

Klix.ba

Komentari