Odbojkašice ŽOK “Smeč” ugostile su ekipu ŽOK Žepče u okviru 2. kola Superlige  FBiH Grupa sjever i zabilježile još jednu pobjedu.

Domaće odbojkašice odlučno su ušle u ovaj susret i odmah u prvom setu ostvarile seriju 9-0, nakon čega je uslijedilo opuštanje domaćih što su gošće uspijele iskoristiti i smanjiti razliku, ali u konačnici ŽOK Smeč dobija prvi set rezultatom 25-18.

Odbojkašice Smeča u drugom setu su igrale dosta ozbiljnije i dozvolile su gostujućoj ekipi skromnih 10 poena te su vrlo lako došle do pobjede rezultatom 25-10 i ostvarile skoro nedostižnu prednost od 2-0 u setovima.

Treći set nije predstavljao probleme domaćim odbojkašicama koje su u 20 minuta atraktivne igre sa lijepim potezima pobijedile gošće iz Žepča rezultatom 25-16 i postavile konačnih 3-0 u setovima.

unnamedU narednom kolu Superlige FBiH grupa Sjever ŽOK Smeč Lukavac gostuje u Bihaću protiv do sada neporažene ekipe OK “Bihać” , a prema riječima predsjednika kluba upravo ta utakmica će pokazati pravu snagu koju posjeduje ova lukavačka odbojkaška ekipa.

Svi koji pratimo dešavanja u Smeču mogli su vidjeti da se cijelo ljeto nešto radilo i pripremalo i sve ono što smo htjeli smo postigli, a to je da smo se igrački i organizaciono podigli. Cilj nam je podići igru, svoj nivo, institucionalno, kroz  nastupe naših igračica da damo veću dozu ozbiljnosti sve onoga što nam slijedi. Sljedeća utakmica protiv Bihaća u gostima za nas će biti ključna u čitavom našem radu i koja će nam reći koliko smo mi zapravo postigli našim radom.” – rekao je predsjednik ŽOK Smeč Lukavac Anto Crvenković.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Merima Tokić-kapiten ekipe, Renata Kešina, Jasminka
Valjevac, Melika Dautović, Ines Imamović, Almina Turkić, Amra Džambić, Antonela Crvenković, Arisa Kurtić, Džana Karić, Ena Likić i Dženeta Numanović, trener ekipe Adnan
Žilić.

Treba napomenuti da je utakmicu odlično vodio sudija Admir Lolić, sa svojim pomoćnicima Nukić Lejla, Muris Osmić, Imamović Semir i Tokić Semir, delegat susreta je bio Mahovkić Admir.

Komentari