ŽOK Smeč Lukavac - Foto: A. Žabić
ŽOK Smeč Lukavac - Foto: A. Žabić

Nakon poraza u finalu kupa FBiH odbojkašice ŽOK “Smeč” Lukavac su danas u okviru petog kola Superlige Fedracije BiH ugostile, u dosadašnjem dijelu prvenstva neporaženu ekipu iz Žepča i zabilježile novu pobjedu.

Ekipa iz Žepča do ovog kola nije znala za poraz, ali su lukavačke odbojkašice u današnjem susretu potvrdile dominaciju u ovogodišnjoj sezoni.

Od početka susreta ekipa iz Lukavca je pokazala nadmoć, ne dajući gošćama ni jednog trenutka priliku da se rezultatski primaknu.

Borbenost gostujuće ekipe je bila nedovoljna za puno kvalitetniju ekipu iz Lukavca.

U drugom i trećem setu trener domaće ekipe je dao priliku mlađim igračicama, koje su pruženu šansu iskoristile na pravi način, za novu pobjedu.

Konačan rezultat:

 ŽOK  “SMEČ” – ŽOK “ŽEPČE” ŽEPČE 3:0  ( 25:12; 25:15 i 25:11)

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Lejla Softić – kapiten ekipe, Edina Selimović, Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Dajana Kovačević, Ena Likić, Elma Fetić i Lea Vujadinović, trener ekipe Said Hasanbegović.

Za ekipu ŽOK “Žepče” su nastupile: Ivona Vranković, Lejla Selimović, Nikolina Slišković, Elena Augustinović, Lejla Cikotić, Zerina Bajrić, Hana Bajrić, Vesna Rajković, Iva Mrkonjić, Sara Kuko, Amina Karajbić, Ema Malićbegović, trener ekipe Nazim Malićbegović.

Današnjom pobjedom ekipa ŽOK “Smeč” se učvrstila na prvom mjestu Superlige FBiH, grupa sjever sa 15 bodova, sa samo jednim izgubljenim setom u prvih pet kola prvenstva.

U narednom kolu ekipa ŽOK “Smeč” gostuje u Kalesiji, dok mlada ekipa iz Žepča gostuje u Maglaju.

Komentari