Proteklog vikenda je započela nova odbojkaška sezona u okviru Superlige Federacije BiH za žene, a na startu prvenstva ekipa ŽOK “Smeč” gostovala je u Gračanici i zabilježila značajnu pobjedu na startu prvenstva.

Od početka susreta naša ekipa je bila nadmoćna i ni jednog trenutka gošćama nisu dale priliku da se rezultatski primaknu. Odličnim servisom, dobrom igrom u polju, uz puno zalaganje najavile su povoljan rezultat.

Ponesene igrom iz prvog seta, naše odbojkašice se opuštaju, što domaća ekipa koristi za prednost početkom drugog seta. Cijelim tokom drugog seta domaće igračice su imale rezultatsku prednost, te uz blagi pritisak sa klupe domaće ekipe uspijevaju da izjednače rezultat na 1:1.

U preostala dva seta igračice ŽOK “Smeč” su samo na trenutke davale priliku domaćoj ekipi da zaigra. Uz odličan servis, dobru igru u polju, od početka je ostvarena značajna prednost za konačnu pobjedu.

Konačan rezultat:

OK “GRAČANICA –FORTEX” – ŽOK  “SMEČ” 1:3  ( 14:25, 25:21, 14:25 i 14:25)

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Lejla Softić – kapiten ekipe, Edina Selimović, Amela Hadžić, Zerina Suljić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Ena Likić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović,   trener ekipe Said Hasanbegović.

Ovo je nakon trijumfa u četvrtfinalu kupa FBiH, druga pobjeda ekipe ŽOK “Smeč” u samo četiri dana.

Naredna  provjera je za samo tri dana, kada se u polufinalu kupa FBiH sastaju sa ekipom OK “Igman” Ilidža.

Ovaj susret je na rasporedu u srijedu 11.oktobra sa početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Naredni prvenstveni susret ja na rasporedu u subotu 14. oktobra, sa početkom u 16 sati kada je naš superligaš domaćin ekipi OK “GRADINA-HERCEG” Srebrenik.

Komentari