U utakmicama 4.kola odbojkaške Superlige za žene odbojkašice ŽOK “Smeč” dočekuju na domaćem terenu ŽOK “Gračanica Fortex, dok odbojkašice Lukavca idu na gostovanje ekipi ŽOK “Vitez”.

Utakmica u Lukavcu u kojoj ŽOK “Smeč” dočekuje ŽOK “Gračanica može se nazvati derbijem kola. “Smečerice” sa dvije pobjede u prva dva kola i porazom u posljednjem kolu od ekipe ŽOK “Bihać” tražit će pobjedu kojom će zadržati mjesto na vrhu tabele. Gračanica je u dosadašnja tri prvenstvena kola zabilježila sve tri pobjede, te nas u Lukavcu zasigurno očekuje dobra utakmica.

Odbojkašice ŽOK “Lukavac” u ovome kolu očekuje gostovanje kod ŽOK “Vitez”. Lukavčanke su u proteklom kolu nakon velike borbe savladale ekipu Maglaja, dok je ekipa Viteza poražena na gostovanju u Gračanici sa 3:1. Prema riječima kapitena ŽOK “Lukavac”, Maje Mujčinović, odbojkašice Lukavca putuju na ovo gostovanje sa nadom u pobjedu, jer nakon početnog “lošeg” otvaranja sezone u kojoj su zabilježeni porazi, ekipa je u posljednjoj utakmici pokazala bolju igru i napredak sa igri.

–  Početni porazi u ovoj sezoni uzrokovani su ponajviše time što ekipa nije dovoljno uigrana. U ovoj sezoni imamo par novih igračica, te sigurno treba malo vremena da igra dođe do željenog nivoa. Sa boljom uigranošću novih igračica, što smo već u prošlom kolu sa pobjedom i pokazali, Lukavac će mnogo bolje izgledati, te se možemo nadati i boljem mjestu na tabeli – kazala je Mujčinovićeva.

Utakmica ŽOK “Smeč” – ŽOK “Gračanica-Fortex” igra se u subotu od 17:00 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu, dok je utakmica ŽOK “Vitez” – ŽOK “Lukavac” na programu u nedjelju u Vitezu.db

Komentari