Prethodnog je vikenda u Sarajevu održano takmičenje u bodybuildingu „Sarajevo open“, na kojem je Senad Avdić, 22-godišnji Lukavčanin, u kategoriji do 75 kg, osvojio zlatnu medalju.

Jučer ga je primio i općinski načelnik Edin Delić, čestitavši mu na dosadašnjim uspjesima, koji nisu zanemarljivi. Senad je od oktobra 2016.g., kada se počeo takmičiti, osvojio brojne medalje i pehare na takmičenjima održanim u Bosni i Hercegovini i susjednoj, Srbiji.

Na svom prvom takmičenju „Jagodina Open 2016.“, osvojio je četvrto mjesto. Svako sljedeće, donijelo mu je zlato. Tako je 8. aprila postao apslutni juniorski prvak u Beogradu, apsolutni juniorski prvak države na takmičenju održanom u Sanskom mostu, te na već pomenutom takmičenju u Sarajevu, zlatnu medalju.

Načelnik Delić je čestitao Senadu na njegovim uspjesima koje je postigao za kratko vrijeme, te istakao važnost sporta za razvoj mladih ljudi. Lukavac je postao prepoznatljiv po najvišim sportskim odličjima koje su mladi osvojili na mnogim prestižnim svjetskim takmičenjima. Sljedeće, koje očekuje Senada, je u Budvi i riječ je o Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu koji će se održati 29. aprila.

Komentari