Kao član kadetske ekipe BiH Amar Hodžić je nastupio na Balkanskom prvenstvu u Rijeci gdje je reprezentacija BiH posljednjeg dana takmičenja pobijedila reprezentacije Rumunije, Slovenije, Grčke a u finalu i reprezentaciju Bugarske.

Osim Amara na ovom takmicenju nastupili su I Medina Baraković I Haris Halilović koji na žalost nisu uspjeli doći do medalje.

I ako u konačnici bez medalje u KK Sensei zadovoljni su nastupom Medine i Harisa koji su ostvarili po dvije pobjede u najjačim kategorijama ovog prvenstva gdje je nastupilo po 33 takmičara najboljih karatista balkana.

Medina je ostvarila dvije pobjede nad predstavnicima Crne Gore i Bugarske ali je poražena u četvrtfinalu od predstavnice Srbije.

Haris je ostvario dvije pobjede nad predstavnicima Hrvatske I Makedonije.

U četvrtfinalu imao je nastup sa predstavnikom Kipra i nakon nerijesenog rezultata na izglasavanje sudija izgubio meč.

KK Sensei je ponosan na svoje takmičare i njihove nastupe.

Početkom idućeg mjeseca takmičari KK Sensei opet su na velikom ispitu gdje će u Veneciji u Italiji nastupiti na Svjetskoj ligi mladih.

Boje kluba branit će:

Medina Baraković,

Nejra Softić

Amina Huskić

Amar Hodžić

Haris Halilović

Sam nastup na ovom renomiranom takmičenju koje okuplja najbolje karatiste svijeta biće jedno veliko iskustvo i prilika za iste.

Bilo kakav uspjeh biće od velikog značaja za njih i klub obzirom da u pojedinim kategorijama ima i 130 takmičara.

Klub se svakako zahvaljuje Općini Lukavac i Ministarstvu kulture, sporta i mladih TK-a koji su dali podršku klubu u ovima aktivnostima.

Komentari