Zlatan Osmanović, poznatiji kao Zlaya, muzičar je sa područja Lukavca koji se godinama unazad bavi muzikom, pisanjem tekstova, mix & masterom, snimanjem i montažom audio vizuelnog materijala.

 

On je u nedjelju 22.8.2021 godine objavio novu pjesmu pod nazivom „Madonna“. Pjesma „Madonna“ kao i veliki broj njegovih predhodnih numera nastala je u saradnji sa njegovim prije svega prijateljima, a nakon toga i kolegama.

Pjesma će se predstavit publici kao prvi singl sa već najavljivanog albuma „Insidious“, a naredne numere publiku očekuju uskoro. Tekst i aranžman za ovu numeru Zlatan je radio sam, dok iza muzike stoji Neven Perić, prateći vokal u pjesmi je Elma Mulahmetović, dok su za izgled spota zaduženi Alen Trakić, Eldin Moranjakčić, Damir Mujkić i Inzz visuals.

Prema riječima izvođača ova pjesma je poklon publici koja prati njegov trud i rad, a cijeloj ekipi koja je radila na ovom projektu upućuje velike zahvale za angažman.

Zlatan Osmanović /Zlaya / je zahvaljujući svom radu nominovan na ovogodišnjem BigBang Challange-u Radio Kameleona i Ministarstva za nauku, kulturu i mlade Tuzlanskog kantona. Ukoliko smatrate da Zlatan zaslužuje priznanje heroja generacije u oblasti muzike, možete mu svoj glas dati klikom na https://bigbang.kameleon.ba/kandidat/zlatan-osmanovic/

Komentari