LDS-Liberalno demokratska stranka BiH isključila je danas (13.06.2018.god) iz stranke Zijada Mašića predsjednika OO LDS Lukavac i uvela povjereništvo. Za povjerenika OO LDS Lukavac imenovan je Nedžad Burgić.

Na osnovu člana 17. Statuta Liberalno demokratske stranke Bosne i Hercegovine, predsjedništvo LDS BiH donosi ;

ODLUKU O ISKLJUČENJU DR ZIJADA MAŠIĆA

Iz Liberalno demokratske stranke BiH isključen je dr. Zijad Mašić, jer svojim djelovanjem tj postupanjem nanosi štetu interesima Liberalno demokratske stranke BiH. Nalaže se dr. Mašiću da odmah vrati pečat OO LDS Lukavac generalnom sekretaru stranke.

OBRAZLOŽENJE

Dr Zijad Mašić kao vijećnik LDS u Općini Lukavac i dalje, nakon održanog referenduma o pitanju povjerenja načelniku općine , koji je pokazao veliku podršku sadašnjem načeniku i odbacio traženje izglasavanja nepovjerenja od skupštinske većine i dalje podržava tu većinu.

Nažalost Dr Zijad Mašić se kontinuirano oglušuje o pozive na sastanke sa predsjednikom KO LDS BiH TK te poručuje da ne želi sudjelovati u radu KO LDS TK, navedeno je u saopštenju LDS-a.

Zbog gore navedenih razloga koji direktno potvrđuju da Dr. Zijad Mašić svojim postupanjem šteti interesima LDS-a protiv jasno izražene volje građana Lukavca donosi se odluka kao u dispozitivu.

Komentari