Zgrada Općine Lukavac smještena u Ul. Trg slobode 1 proteklih godina vanjskim izgledom ne asocira na administrativni centar jedne općine stoga su poduzeti potrebni koraci te se u narednim danima može očekivati početak radova na vanjskom uređenju i novoj fasadi.

U razgovoru sa načelnikom Općine Lukavac, Edinom Delićem saznajemo da su sredstva obezbjeđena i da je javnom procedurom odabran izvođač radova sa kojim je potpisan ugovor, te se u narednim danima očekuje početak radova na uređenju zgrade Općine Lukavac.

Zgrada Općine Lukavac

Inače, početkom 2014. godine raspisana je tenderska procedura kada je zgrada Općine Lukavac počela proces renoviranja interijera kada je planirano skidanje vinas ploča i postavljanje kamenih i keramičkih pločica u hodnicima, oblaganje stubišta kamenim pločama, skidanje stare i posatavljanje nove stubišne ograde, izrada spuštenog stropa na stubištu, bojenje zidova, nabavka i ugradnja bravarije te je  igrađen ulaz sa glavne
ulice u zgradu,  nadstrešnice ispred novog ulaza i izrada nove
rasvjete na hodnicima i novom ulazu u samu zgradu.

Stupanjem na dužnost načelnika općine u novembru 2016. godine, Edin Delić je u zgradi Općine Lukavac najavio zabranjeno pušenje, generalno čišćenje zgrade te uvođenje komunikacije putem e-maila, a ne štampanim materijalima.

Nekoliko mjeseci kasnije, nastavljeni su napori na uređenju te će građani Lukavca uskoro gledati mnogo ljepšu zgradu Općine Lukavac.

 

Komentari