Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Lukavcu  na pripremama pred odlazak na turnir druge runde kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a danas je u upriličen prijem kod načelnika Općine Lukavac.

-Ovo je jedan pravi praznik za naš mali grad, da jedna ovako značajna i lijepa ekipa dođe u Lukavac. Mi smo nedavno dobili i premijerligaša u muškoj odbojci, a očekujemo i dalje rezultate na tom polju. Meni je iznimno drago da ćemo biti domaćini ovim djevojkama. Radi se o jednoj vrlo dobroj inicijativi i mi ćemo vrlo rado biti domaćini našoj reprezentaciji i ubuduće. Velika je čast imati u bilo kom sportu reprezentaciju i to je za nas istinski praznik. Očekujem da se djevojke ovih danas sretnu i da komuniciraju sa našim sportistima i građanima. I evo ovih dana naš grad će biti ukrašen novim licima i bojama naše reprezentacije, rekao je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Edina Begić, kapiten ženske seniorske reprezentacije zahvalila se na gostoprimstvu u Lukavcu i poručila da se odbojkašice osjećaju lijepo i ugodno.

-U ime cijele ekipe mogu da se zahvalim na gostoprimstvu i svim ljudima koji su uspjeli da organizuju sve ovo u Lukavcu. Osjećamo se zaista lijepo i uslovi su fenomenalni. U grupi smo sa veoma jakim i iskusnim reprezentacijama kao što su Italija, Belgija, Španija i Latvija, a mi smo dosta mlada ekipa, možda i neiskusna kao one, ali ćemo se boriti i pokazati šta ustvari možemo, te se nadam da ćemo uspjeti ostvariti i neki rezultat, kazala je Edina Begić, kapiten reprezentacije.

Amra Džambić - ženska seniorska odbojkaška reprezentacija
Amra Džambić – ženska seniorska odbojkaška reprezentacija

Inače, prvi dio priprema obaviće se u Lukavcu i Kaknju, u periodu od 02. do 12.05.2017. godine, dok će se drugi dio priprema obaviti u Brčkom, u periodu od 18. do 30.05.2017. godine. U okviru priprema seniorke će odigrati dvije prijateljske utakmice sa ženskom seniorskom odbojkaškom reprezentacijom Švedske. Prva utakmica odigraće se u Kaknju, 10.05.2017. godine, sa početkom u 18 sati, dok će se druga utakmica odigrati u  Brčkom, 11.05.2017. godine, sa početkom u 19 sati.

-Ovdje u Lukavcu je planiran jedan bazični dio kako bi smo mogli dalje da nastavimo sa treninzima. Djevojke su napravile jednu pauzu, neke veću, a neke manju i to je razlog zbog čega trebamo da ih izjednačimo. Ova faza u Lukavcu je bazični dio priprema bez obzira koliko je on kratak, a nakon toga nastavljamo u Kaknju nekih četiri do pet dana da bismo mogli odigrati tu probnu utakmicu sa Švedskom. Druga utakmica će biti već u Brčkom a poslije toga pravimo jednu kraću pauzu da bismo od 18. u Brčkom krenuli raditi prave pripreme za ono što nas učekuje u Belgiji, odnosno na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje idemo protiv jedne Italije, Bjelorusije, Belgije koje su među prvih osam na svijetu. Mislim da ćemo moći ukrstiti koplje sa jednom Latvijom i pokazati šta sve možemo jer ovo je jedan mlada ekipa. Ovom prilikom pozivam svu djecu Lukavca ali i ovog regiona da dođu, da se družimo i da nas bodre na treninzima, jer mislim da će naša najveća pobjeda biti ukoliko uključimo što više djece u ovaj sport, kaže Goran Nešić, selektor reprezentacije.

Naša selekcija nalazi se u grupi D zajedno sa reprezentacijama Belgije, Bjelorusije, Italije, Latvije i Španije.

Komentari