Javna rasprava o Nacrtu budžeta u Lukavcu - Foto: Lukavacki.ba
Javna rasprava o Nacrtu budžeta u Lukavcu - Foto: Lukavacki.ba

Sinoć je u sali JU Javna biblioteka Lukavac održana Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta općine Lukavac za 2017. godinu sa okvirnim planom za 2018. i 2019. godinu čime je završen proces uključivanja građana u kreiranje  budžeta.

dsc_0480-800x533
Javna rasprava o Nacrtu budžeta u Lukavcu – Foto: Lukavacki.ba

Nacrt budžeta općine Lukavac za 2017. godinu sa okvirnim planom za 2018. i 2019. godinu pripremila je Služba za budžet i finansije, a predložio Općinski načelnik. Nacrt je prošao kroz  javnu raspravu u svim MZ koju je zajedno sa resornom službom proveo Tim za provođenje javne rasprave, a održano je pet javnih skupova na kojima su svi pojedinci, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja i neformalnih grupa imali priliku da daju primjedbe, komentare, prijedloge i sugestije. Građani su iznijeli svoje prijedloge i zahtjeve koji će biti uzeti u razmatranje.

Tokom javne rasprave o nacrtu u lukavačkoj biblioteci prisutnim se obratio općinski načelnik Edin Delić koji je građanima dao pojašnjenja  očekivanih i prihoda i rashoda. Podsjećamo, Nacrt budžeta i njegov prijedlog kreirao je protekli načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić.

Očekuje nas teška budžetska godina jer mnogo toga, uključujući i izgubljene sudske sporove, stiže na naplatu, ali je načelnik u izlaganje unio i dozu optimizma jer rješenja za sve ima ukoliko bude postojala volja zakonodavne vlasti na lokalnom i izvršne vlasti na višim nivoima.

scan_doc0001

Nakon analize provedene javne rasprave slijedi kreiranje Prijedloga budžeta općine Lukavac za 2017. godinu koji bi se trebao naći na razmatranju.

Komentari