U organizaciji NK Modrac u subotu i nedjelju održan je tardicionalni 22.  nogometni turnir „Poginuli borci modračke Čete“.

Tradicionalno svakog augusta već 22 godine sportskom manifestacijom odnosno nogometnim turnirom pod nazivom „Poginuli borci modračke čete“  modračani se prisjećaju svojih 16 sinova  koji su tokom agresije na našu zemlji izgubili svoje živote.

Održavanjem ovakvih manifestacija kako je rekao predsjednik skupštine NK Modrac Nahil Ćosić je prilika za druženja, ali i upoznavanje  mlađe populacije sa dešavanjima u toku ratnog perioda koji ne smiju i neće biti zaboravljeni.

Prvog dana memorijala proučen je tevhidza šehide  u mjesnoj džamiji, a delegacija organizacionog odbora posjetila je porodice šehida i uručila im skromne poklone. Drugog dana na spomen obilježiju  u Modracu u prisusvu učesnika turnira i mještana ove MZ proučena je fatiha i položeno cvijeće.

Na stadionu NK Modrac odigrane su utakmice za prvo odnosno drugo mjesto u kojoj su se sastale ekipe Modraca i Tabaka, a pobjeda je otišla u komšiluk odnosno ekipi NK Tabaci.

Na turniru je također odigrana i revijalna utakmica veterana dmeobilisanih boraca Modrac i Organizacije RVI Sinovi Bosne Lukavac koji su svojim učešćem uveličali ovaj memorijal.

RTV Lukavac

Komentari