Zaposlenica PIO/MIO – Kantonalne administrativne službe Tuzla (J.I), koja je jučer zadobila teške tjelesne povrede u napadu  muškarca (Đ. V) na njenom radnom mjestu, nije životno ugrožena, potvrđeno je medijima iz UKC Tuzla.

Povrijeđena J. I., kojoj je napadač zadao više udaraca čekićem, trenutno je smještena na Kliniku za neurohirurgiju i u stabilnom je zdravstvenom stanju.

Podsjećamo, Đ. V. (71) čekićem je napao zaposlenicu PIO/MIO-a u Tuzli, a nakon što je savladan od strane zaštitara u toj instituciji, on je i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama s kojima raspolažu u Federalnom zavodu PIO/MIO, napadač je njihovoj zaposlenici u Tuzli zadao 36 udaraca čekićem, a sa motivima napada za sada nisu poznati.

– Napadač na našu kolegicu je izvjesniSlobodan Vasiljević koji joj je zadao 36 udaraca čekićem. Nismo upoznati u ovom trenutku da dotični ima kod nas otvoren predmet, ili da je indirektno vezan za neki drugi predmet. Napadač je bez ikakvog zahtjeva ili neke primjedbe prišao zaposlenici i počeo je tući. Federalni zavod PIO/MIO, kako kažu, “sve ovo vrijeme nastoji na najkvalitetniji mogući način biti od koristi našim korisnicima, a u toj misiji ćemo, sasvim sigurno nastaviti. Našoj zaposlenici želimo brz oporavak, te se nadamo da će nadležne institucije na pravi način sankcionisati ovaj nasilni akt”, poručili su iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

Izvor: Tuzlainfo.ba

Komentari