Foto: Lukavac-x

Služba za komunalne i stambene poslove općine Lukavac uskoro započinje aktivnosti u vezi sa ukrašavanjem i postavljanjem dekoracije u gradu u novogodišnjem i prazničnom duhu.

Aktivnosti u Lukavcu i Bistarcu  početi će 10. decembra, a postavljena dekoracija i ukrasi trajat će do 25. januara 2017.

Bilo je potrebno usvojiti program za održavanje i čistoću javnih površina koji između ostalog ima i stavku dekoracija grada te s tim u vezi smo donijeli odluku o dekoraciji na području općine Lukavac čime su stvoreni određeni preduslovi za ovu aktivnost. Dekorisanje se vrši povodom novogodišnjih praznika, a između njih nekoliko vjerskih praznika, kao što su katoličkii pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina, tako da dobijemo jedan sasvim drugačiji izgled grada Lukavac – rekao je Edin Hamzić, šef Službe za komunalne i stambene poslove općine Lukavac u razgovoru sa RTV Lukavac.

Osim običnih dekorativnih elemenata različitih vrsta ,ukrašavanje  našeg grada  kao i protekle dvije godine biće upotpunjeno velikom dekorativnom jelkom koja će biti smještena u Ul. Branilaca Bosne prilikom čega će biti izmjenjen režim saobraćaja.

Za dekoraciju i ukrašavanje ulica koristiće se dekoracija  od proteklih godina, a ukrašavanje i kićenje započet će od dekoracije jelke u dvorištu  crkve Svetog Ante Padovanskog.

Komentari