Načelnik općine Lukavac Edin Delić večeras se sastao sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH koju je predvodio zamjenik Ambasadorice, gospodin Paul Horowitz.

Tokom razgovora predočeni su problemi i izazovi sa kojima se susreće općina Lukavac. U prvom redu razmotreni su planovi daljeg razvoja općine Lukavac, te stanje okoliša i mogućnosti poboljšanja sa ciljem zaštite zdravlja stavnovništva.

-Veoma mi je drago što sam u Lukavcu, i ovo mi je prvi put da boravim u vašem gradu. Posebno mi je drago što ću provesti neko vrijeme sa dobrim prijateljem Ambasade Sjedinjenih Američkih država, gospodinom Edinom Delićem koji nama naravno nije nepoznat s obzirom da je bio jedan od učesnika u “Fulbright” programu, koji je je program za izuzetne, kazao je Paul Horowitz.

Delić je također izrazio zadovoljstvo povodom ove posjete u nadi da će se ovakav vid komunikacije sa Ambasadom SAD-a u BiH nastaviti i u budućnosti.

“Danas je veliki i značajan dan za našu Općinu. Ugostili smo vrlo značajnu i visoku delegaciju Ambasade SAD pod vodstvom gospodina Horowitza. Bilo bi mi drago, da kao načelnik općine Lukavac doprinesem promociji onih vrijednosti koje američka Ambasada i američka Vlada promoviraju u našem društvu od kraja rata pa sve do danas a to su: integracije, društvo, poštivanje ljudskih prava, zajedništvo, uvažavanje različitosti.” kazao je načelnik općine Edin Delić.

Opširnije na YouTube kanalu portala Lukavacki.ba

Ranije u toku dana, predstavnici Ambasade SAD-a boravili su i u Tuzli gdje su zajedno sa predstavnicima lokalnih vlasti obilježili dan rođenja Martina Luthera Kinga, a posjetili su i Kampus UNTZ.

Komentari