Danas je u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića upriličeno zaključivanje tripartitnog ugovora između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Općine Lukavac i „RIAL-ŠPED“ d.o.o.

Predmet Ugovora je rekonstrukcija i asfaltiranje putnog pravca Brijesnica Donja-Tumare-Panjik u dužini od cca 840 m.

Vrijednost izvođenja radova sa uračunatim PDV-om je 75.283,56 KM od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo sredstva u iznosu od 55.283,56 KM, dok Općina Lukavac ovaj projekat sufinansira u iznosu od 20.000 KM.

Danas je izvođač radova „RIAL-ŠPED“ d.o.o. Doboj Istok uveden u posao.

Gospođa Milka Mijatović, mještanka MZ Tumare, ovom prilikom kazala je: „Mnogo nam znači ovaj projekat. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu i Općini Lukavac koji su nam izašli u susret da nam urade ovaj put. Lijepo nam je ovdje, vratili smo se da živimo, i puno nam znači da imamo dobru saradnju sa Općinom Lukavac a ovaj put će nam olakšati obavljanje potreba i obaveza.“

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić se zahvalio Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica što je odabralo jedan od projekata na općini Lukavac i što će zajedničkim sredstvima sa Općinom Lukavac asfaltirati dio važne dionice puta za mještane u rejonu Brijesnica Donja-Tumare-Panjik.

„Ovo je veoma važan projekat i za Općinu Lukavac. Znamo da se radi o povratničkom naselju. Ozren je dosta širok raštrkan prostor koji je jako teško infrastrukturno pratiti. Ovo je na jedan način i poruka mještanima ozrenskih sela da su oni naši građani, da ih smatramo jednako pravnim i jednako važnim kao što je to bilo koji građanin općine Lukavac i da želimo tretirati ljude koji su se vratili na svoja ognjišta na našoj općini onako kako bismo željeli da budu tretirani povratnici bilo gdje, u Bratunac, Srebrenicu, Bijeljinu itd. Čestitam mještanima, želim im dobar, kvalitetan, uspješan asfalt“, kazao je Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.

Komentari