Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona održao je danas, dvije sjednice na kojima su zakazane dvije sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera.

 

24. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera, zakazana je za četvrtak, 30.4.2020. godine, sa početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani BKC-a Tuzla.

Planirano je razmatranje šest tačaka dnevnog reda, i to: (1) prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica; (2) prijedlog Zakona o dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju; (3) prijedlog Zakona o dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju; (4)prijedlog Zakona o potvrđivanju  Uredbe sa zakonskom snagom o prestanku primjene Zakona o podsticajima za zapošljavanje i intervencijama u privrednim subjektima;(5) prijedlog Zakona o potvrđivanju  Uredbe sa zakonskom snagom o prestanku primjene propisa na nivou Tuzlanskog kantona; (6) prijedlog Zakona o subvencijama za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće na području Tuzlanskog kantona.

25. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera, zakazana je za petak, 8.5.2020. godine, sa početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani BKC-a Tuzla.

Planirano je razmatranje četiri tačke dnevnog reda, i to: (1) prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu; (2) prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu; (3) prijedlog Odluke o potvrđivanju Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2020. godinu; (4) Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2020. godinu.

Sjednice će biti održane u skladu sa preporukama nadležnih organa u cilju sprečavanja širenja korona virusa, što podrazumijeva obavezno korištenje zaštitnih sredstava, dezinfekciju sale u kojoj će biti održane sjednice, te poštivanja obavezne socijalne distance prisutnih.

Komentari