Sala PU Lukavac 2016
Sala PU Lukavac 2016 - Foto: Lukavacki.ba

U sali Policijske uprave Lukavac u četvrtak, 24. decembra 2020. godine sa početkom u 10,00 sati bit će održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lukavac na kojoj će, između ostaloga, biti izabran novi predsjedavajući.

 

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže redakcija portala Lukavački.ba, mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac pripast će Suadu Salibašiću (PDA BiH).

 

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH potvrdila rezultate Lokalnih izbora u BiH, krenulo se i sa implementacijom rezultata, odnosno dodijelom mandata općinskim načelnicima i izabranim vijećnicima u općinska vijeća.

Na prvoj sjednici će se naći dvije tačke dnevnog reda, a to je imenovanje komisije za izbor  i imenovanje i administrativna pitanja, kao i izbor novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac.

Ooslovnik o radu Općinskog vijeća Lukavac dopušta da se, nakon konstituirajuće, održi i vanredna sjenica na kojoj bi se našla Odluka o privremenom finansiranju, a kranji rok za usvajanje Odluke o privremenom finansiranju je 31. decembar ove godine.

Prvu sjednicu, do imenovanja novog predsjedavajućeg, će voditi dosadašnji predsjedavajući, Mehmed Suljić.

 

Utvrđeni rezultati Lokalnih izbora: Poznato ko čini većinu u OV Lukavac

Komentari