Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona održao je danas, dvije sjednice na kojima su zakazane dvije sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera.

 

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine za utorak je zakazao video-konferenciju na kojoj će se razmatrati mogućnost nastavka fudbalskih takmičenja.

Na video-konferenciji, koja počinje u 15 sati, učestvovat će čelni ljudi Fudbalskog saveza i predstavnici klubova BH Telecom Premijer lige BiH, a razgovarat će se o prijedlogu plana aktivnosti Fudbalskog saveza BiH u vezi s mogućim nastavkom BHT Premijer lige BiH i Kupa BiH.

Ranije su se spominjala četiri moguća datuma nastavka sezone: 3., 17., 24. i 31. maj. Prva dva termina više nisu aktuelna, jer je dogovoren početka priprema minimalno tri sedmice prije prvih službenih utakmica. S obzirom da su klubovi i dalje u mirovanju nastavak će biti moguć tek krajem petog mjeseca, i to u slučaju povoljne epidemiološke situacije.

Premijer liga BiH prekinuta je nakon 22 odigrana kola. Na tabeli je prvo Sarajevo s 45 bodova, slijede Željezničar (42), Zrinjski (38), Borac (36), Tuzla City (35) itd.

Komentari