Na adresu portala Lukavacki.ba pristiglo je saopštenje Naše stranke Lukavac, a povodom odluke OO SDA Lukavac o pokretanju inicijative za opoziv aktuelnog načelnika Općine Lukavac. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon javno obzanjene odluke OO SDA Lukavac o pokretanju inicijative za opoziv aktuelnog načelnika Općine Lukavac, iz lokalnog odbora Naše stranke u Lukavcu su u saopštenju od oktobra prošle godine izrazili neslaganje sa takvom odlukom.

Istog stava su i sada.

Traženje opoziva načelnika Općine, koji je na izborima dobio povjerenje građana, prije nešto više od godinu dana, a da u međuvremenu nije došlo do izazivanja štete po interese Općine i njenih građana, je neopravdano, štetno i neodgovorno, te se može okarakterisati kao politički avanturizam koji građanima općine Lukavac ne može donijeti nikakvo dobro i napredak.

Dakle, ne podržavamo odluku OV Lukavac o pokretanju postupka izjašnjavanja građana općine Lukavac o opozivu načelnika Općine Lukavac i smatramo da je ovakva odluka prije svega motivisana potrebom jedne političke stranke i njenih eksponenata za posjedovanjem potpune moći u raspolaganju javnim resursima, a u interesu malih grupa istomišljenika. To potvrđuje činjenica da razlozi za ovaj korak koji su navedeni u zahtjevu kluba vijećnika u OV za pokretanje inicijative niti su dovoljno uvjerljivi niti su utemeljeni na zakonskim odredbama za sticanje uslova za njeno pokretanje.

„Mi ćemo biti na strani volje većine građana, dok se ta volja ne promijeni, a tome su pokazatelj izbori. Ako bismo glasali za opoziv, umjesto na strani desetina hiljada građana, bili bismo na strani vijećnika koji bi da nam isporuče za načelnika nekog o kome građani možda i nemaju nikakav sud ili imaju negativan“, rekao je Nusret Ćurović iz Općinskog odbora Naše stranke Lukavac.

Stav OO SDA da će oni podržati svakog kandidata za načelnika osim gospodina Edina Delića govori da se ovdje radi prvenstveno o ličnoj netrpeljivosti i interesima pojedinaca, a ne o principijelnoj aktivnosti i inicijativi utemeljenoj na politički jasno artikulisanom nezadovoljstvu većine građana.

Komentari