Povodom novonastale situacije sa novim koronavirusom SARS-CoV-2, koja od svih nas traži potpunu ozbiljnost i odgovornost, obavještavaju cjelokupnu javnost da je ZADA Pharmaceuticals, jedna od vodećih farmaceutskih industrija u BiH, poduzela sve mjere u cilju osiguranja nesmetanog i kontinuiranog snabdijevanja njihovim lijekovima.

“Svjedoci smo da se u ovim trenucima sve zemlje okreću vlastitim resursima, pa samim time i mi želimo pokazati da nam je maksimalno u interesu osigurati sve neophodne lijekove za naše stanovništvo i zdravstvene ustanove. Iako je trenutno jako teško doći do sirovina za proizvodnju lijekova, ulažemo maksimalne resurse i napore, te ćemo određene količine imati uskoro na raspolaganju i bez prekidanja nastaviti sa kontinuitetom proizvodnje”, navode iz ZADA-e.

Također, svim našim građanima upućuju apel da slušaju i poštuju naredbe koje svakodnevno izdaje Federalna uprava civilne zaštite, ali i ostale Institucije.

Pored opštih mjera izdatih od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, Asocijacija infektologa Bosne i Hercegovine izdala je preporuke za liječenje odraslih bolesnika zaraženih novim koronavirusom.

“Naglašavamo da nema mjesta panici, te da ćemo na sve načine osigurati i obezbijediti dovoljne količine lijekova (uključujući i lijekove sa esencijalnih listi) za očuvanje zdravlja građana BiH, odnosno odgovoriti zahtjevima nastale situacije i dati puni doprinos prevazilaženju trenutnog stanja”, navodi se u saopštenju.

Komentari