Za predstojeći vikend očekuje nas snijeg, susnježica i minusi, no za početak sedmice meterolozi najavljaju promjenu vremenskih prilika te postepeno razvedravanje i više temeperature.Sutra nas očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine mala do umjerena naoblaka. Prognozirana visina sniježnog pokrivača je od 5 do 10 centimetara. Temperatura zraka u uglavnom između -3 i 3 stepena, na jugu zemlje između 2 i 8 stepeni.

U nedjelju nas očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10 centimetara. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka tokom cijelog dana većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni smanjenje oblačnosti u jutarnjim satima prvo na području Krajine i postepeno razvedravanje prema istoku Bosne u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini većinom sunčano. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se u jutarnjim satima očekuje prolazno pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana sunčano. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepeni, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

Komentari