Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac nastavio je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata i u prvoj takmičarskoj polusezoni.

U klubske vitrine u 2017. godini  do sada su stigle svjetska medalja, evropske medalje, državne medalje i internacionalne medalje, što potvrđuje da se radi o jednom od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini posljednjih nekoliko godina.

Na svjetskom kupu za mlade, koji je krajem juna i početkom jula održan u Umagu (Hrvatska), na kojem je nastupilo preko 70 država iz cijeloga svijeta.

Takmičari KBS ORKKA i ovoga puta bili su u samome vrhu među
najelitnijim svjetskim takmičarima.

Đozić Mensur se okitio svjetskom bronzom u kategoriji mlađih seniora -75 KG, dok je Muradbašić Haris zauzeo visoko 5 mjesto kadeti -70 KG, a Bećirević Belma je bila 7 kadetkinje -54 KG, u kategorijama koje su brojale preko 70 takmičara.

U Februaru mjesecu, u Sofiji (Bugarska), naš najbolji svjetski kadet svih vremena i trenutno najbolji junior +76 KG Čajić Hamza, po treći put za redom je izborio finale evropskog prvenstva, te se okitio srebrom i titulom viceprvaka evrope juniori +76 KG.

Muška kadetsko-juniorska ekipa Tuzlanskog kantona, za koju su
nastupili takmičari KBS ORKKA, Muradbašić Haris i Čajić Hamza, te koju je sa klupe predvodio selektor muške juniorske reprezentacije BiH i glavni trener KBS ORKKA Željko Zombra, je osvojila 3 mjesto i bronzanu medalju na evropskom regionalnom prvenstvu koje se početkom Juna održalo u Prištini (Kosovo).

Na jednom od najjačih karate turnira u Evropi, Grand prix Croatia
2017, koje se u Januaru održalo u Samoboru (Hrvatska), osvajač
bronzane medalje bio je Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 KG.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u prvom dijelu godine osvoji je čak 10 državnih medalja, na dječijem i seniorskom državnom prvenstvu. Klub je osvojio dvije titule prvaka BiH, jednu titulu viceprvaka BiH i 7 bronzanih medalja.

Prvaci BiH su: Đozić Mensur, borbe seniori -75 KG, Halilović Emir, borbe dječaci 10 godina -30 KG. Viceprvakinja BiH je postala Hadžihrustić Tea, borbe djevojčice 10 godina +42 KG, dok su se bronzanim odličjima okitili: Kurtić Denis, kate seniori. Muški kata tim u sastavu: Baćić Damir, Ćosićkić Emir i Kurtić Denis, Halilović Amra, borbe djevojčice, Fajić Emina, borbe djevojčice, Kuduzović Belma, borbe djevojčice, Halilović Haris, borbe dječaci
Alimanović Aldin, borbe dječaci.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac ima reprezentativce BiH u svim uzrasnim skupinama, pioniri, kadeti, juniori, U-21 i seniori.

Glavni trener kluba i selektor muške juniorske reprezentacije BiH,
Željko Zombra, na trenerskom seminaru u sklopu svjetskog kupa za mlade u Umagu, položio je svjetsku trenersku licencu WKF svjetske karate federacije.

Komentari