U Bosni i Hercegovini se tokom naredna četiri dana očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 25 stepena Celzijevih.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. Više padavina poslije podne. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 20 do 25 stepena Celzijevih.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i ponegdje sjevernim područjima Bosna sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne padavine postepeno prestaju. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu od 21 do 26 stepena Celzijevih.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepena Celzijevih.

Izvor: ba.n1info.com

Komentari