U povodu obilježavanja svjetskog Dana zdravlja, Asocijacija za održivi razvoj “Zelene staze-Green tour” Tuzla zajedno sa NVO “Bike Tour”, Lukavac i Općinom Lukavac organizovala je dvodnevnu volontersku akciju čišćenja obale jezera Modrac.

Akciji su se u danas odazvali i učenici Osnovne škole „Prokosovići“ koji su odradili veliki dio posla. -Danas smo napravili jednu volontersku ekološku akciju uređenja obale jezera Modrac na rejonu od žičare do hotela „Senad od Bosne“ u sklopu projekta „Naučno-istraživački kampovi za mlade“.

Ovo je jedna u nizu akcija koje sprovodimo u posljednje vrijeme, a ranije smo imali i nekoliko akcija povodom početka proljeća. Učenici O.Š. „Prokosovići“ bili su veoma vrijedni i uspjeli smo očistiti ovaj dio jezera, a skupili smo negdje oko pedeset vreća smeća, kazao je Izen Hajdarević, pred.

Asocijacije „Zelene staze-Green tour“, Tuzla. Nastavak ove akcije planiran je za sutra na području MZ Bokavići, a očekuje se dolazak oko pedeset volontera iz nekoliko nevladinih organizacija, studenata Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, kao i mještana.

Komentari