Kantonalna vlada na današnjoj vanrednoj sjednici imenovala je  Safeta Ibrahimovića iz Gračanice za direktora Uprave policije na period od četiri godine.

Imenovanje novog direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) ponovo izaziva veliku pažnju javnosti.

Inače, danas je u Općinskom sudu Tuzla trebalo biti održano ročište u predmetu koji je Dževad Korman, bivši direktor Uprave policije MUP-a TK pokrenuo pred ovim sudom protiv Vlade TK, nakon što je smjenjen u pola mandata sa ove funkcije.

Razlog za neokončavanje ročišta je nezakonita hitna odluka Vlade TK, održana u 8:30 sati, odnosno neposredno prije suđenja, kojom je Safet Ibrahimović imenovan za direktora Uprave policije.

Novo ročište zakazano je za 20.05.2020.godine sa početkom u 8;30 sati na kome će biti raspravljano stavljanje van snage odluke o imenovanju novog direktora Uprave policije.

Novoimenovani direktor Uprave policije MUP-a TK Safeta Ibrahimovića, aktuelni je načelnik Policijske uprave Gračanica.

Ibrahimović je bio jedini kandidat za poziciju Direktora uprave policije kojeg je Nezavisni odbor predložio ministru unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kao što smo ranije pisali, Dževad Korman je s pozicije direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona smijenjen početkom ove godine, a na ovakav potez Vlade TK reagovali su i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i američki ambasador u našoj zemlji Eric Nelson.

 

Komentari