U petak je u sjedištu JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine održan sastanak između premijera Tuzlanskog kantona, Irfana Halilagića i rukovodstva ovog preduzeća. Tema sastanka je bila sanacija i poboljšanje putne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu.

Kako je saopšteno iz JP Ceste Federacije, za ovo pitanje u Tuzlanskom kantonu planirali su izdvojiti preko 21 miion KM, a pojedine dionice će svoju rekonstrukciju doživjeti vrlo brzo, navodi RTVTK.

“Naši zahtjevi nisu megalomanski ili fantazijski, niti u ovom kratkom periodu očekujemo neke mega-projekte. Smatramo da u odnosu na ono što izdvajaju građani i privreda TK, sigurno zaslužuju i moraju dobiti mnogo više od onoga što trenutno imamo. Taj minimum jeste rekonstrukcija i sanacija postojećih dionica. Dobili smo čvrsta obećanja da će biti uložen maksimum truda kako bi na određenim ključnim dionicama koje su u katastrofalnom stanju, već ove godine ‘osvanule’ mašine i radnici,˝ kazao je kratko nakon sastanka premije Tuzlanskog kantona  Halilagić.

Na priloženim fotografijama su i projekti koje su u ovom preduzeću označili kao prioritetne za Tuzlanski kanton i njihova realizacija kreće ubrzo.

Komentari