Vijećnici u Lukavcu usvojili su Izvještaj o izvršenju Budžeta ove lokalne zajednice za prvih 9 mjeseci ove godine.

 

Podržan je i rebalas budžeta, do kojeg je došlo zbog doznačenog novca koji je Lukvac dobio od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK za protivgradnu zaštitu. U pauzi Vijeća održana je konferencija za medije na kojoj su demantovane špekulacije o formiranju nove većine u Vijeću.

Diskusiju vijećnika u OV Lukavac privukla je druga tačka Dnevnog reda, koja se odnosi na izvršenje Budžeta za prvih devet mjeseci ove godine. Budžet općine usvojen je u januaru te je iznosio nešto manje od 18 miliona KM.

  • Mi možemo biti zadovoljni ovom budžetskom godinom. Primanja su stabilna. Ne pravimo nova dugovanja. Servisiramo sve što smo napravili. Osim toga, servisiramo i dio nasljeđenih troškova koja imamo i ranijih potraživanja. 01:03 zajednice – kaže Edin Delić, načelnik Lukavca.

Rebalansom je Budžet povećan za više od 43 hiljada KM, jer je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK doznačilo novac za protivgradnu zaštitu. Razmatrana je i mogućnost kreditnog zaduženja JP “Rad” Lukavac, čiji je dug skoro 12 miliona KM.

  • Moramo odobriti hitno kreditno zaduženje od 3 miliona, da bi se pratile poreske obaveze prema Poreskoj upravi FBiH – ističe Suad Salibašić, predsjedavajući OV Lukavac.

U pauzi Vijeća održana je konferencija za medije na kojoj su demantovane špekulacije o formiranju nove većine u Vijeću.

  • Vijećnička većina je apsolutno stabilna, dakle radimo u punom kapacitetu. – dodaje Salibašić.

Podsjećamo, većinu u OV Lukavac čine SD BiH, PDA, DF, Stranka za BiH i Armando Osmanović ispred nacionalnih manjina, što je 17 vijećnika.

 

Izvor: RTVTK

Komentari