Učenici osnovne škole u Mjesnoj zajednici Kruševica u ponedjeljak kreću u drugo pologodište školske 2017./2018. godine u školu koja je renovirana.

Na osnovu raspisanog javnog poziva, Edina Delića načelnika općine Lukavac, razni projekti po mnogim mjesnim zajednicama su završeni ili su pri kraju, a na jedan takav  javni poziv apliciralo je i Vijeće Mjesne zajednice Kruševica.

Mjesna zajednica Kruševica je odlučila da je potrebno renovirati Osnovnu školu Kruševica i aplicirali su za taj projekat, a nakon potrebne procedure odobrena su sredstva iz Općine Lukavac u iznosu od 17.000 KM za renoviranje OŠ Kruševica.

Ibrakić Hasan na čelu VMZ Kruševica sa građanima uz veliku pomoć građevinske firme AS Gradnja koja je vrlo velikodušno učestovala u radu i donaciji materijala uspjeli su završiti radove do početka drugog polugodišta školske godine.

Povezan sadržaj:Učenici OŠ Kruševica školsku godinu nastavljaju u toplim učionicama

Jučer, 27. januara upriličeno je druženje u Osnovnoj školi Kruševica sa roditeljima i nastavnim osobljem, a na druženje je pozvan Edin Delić, načelnik općine Lukavac i predstavnici firme AS Gradnja.

Vijeće Mjesne zajednice je uručilo zahvalnice Edinu Deliću, načelniku općine Lukavac i predstavnicima firme AS Gradnja.

Opširnije o realizaciji projekta možete pogledati u videoprilogu:

Komentari