Ramazanski bajram ima veliko značenje za sve vjernike. Nakon mjesec dana sustezanja od jela i pića, ružnih riječi i djela, što čovjeku crpi snagu, slijede dani olakšanja. Kada osvane ovaj dan, Bajram poprima svoje pravo značenje, a to je radost i veselje.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Puračić u večernjim satima upriličeno je Bajramsko veselje u centru grada uz prigodan kulturno-zabavni program za koji je bio zadužen KUD Puračić, a večer je okončana petominutnim vatrometom.

Inače, veliki broj vjernika okupio se ove nedjelje u Islamskom centru Lukavac koji je u izgradnji kako bi dočekali jedan od dva najveća muslimanska blagdana – Ramazanski bajram te klanjali Bajram-namaz nakon čega se vijernicima obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić, Zijad ef. Vehabović.

Nakon Bajram-namaza u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, upriličen je prijem za sve imame sa područja Općine Lukavac, predsjednike džematskih odbora, porodice šehida, ljudi iz privrede i javnog sektora. Poziv je upućen načelniku i njegovim pomoćnicima, ali njihov odaziv je izostao.

Komentari