Danas je u Hotelu Lukavac održana konferencija za medije povodom kršenja Ustava, zakona, statuta i poslovnika OV Lukavac, a u vezi sa prijedlogom i izborom predsjedavajućeg OV Lukavac o čemu je Lukavacki.ba ranije pisao.

Konferenciji je prisustvovao predsjednik Kluba Vijećinika SDP-a Adem Mahovkić, predsjednik Kluba vijećnika DF-a Emir Imamović, zamjenik predsjednika Kluba vijećnika SBB Murselović Pašan, predstavnik Kluba vijećnika SDU BiH  Zijad Karahmetović i Sulejman Brkić (Dosta je bilo Lukavac).

Prisutnim se najprije obratio Sulejman Brkić (Dosta je bilo Lukavac) koji je između ostalog pozvao općinskog načelnika, pravobranioca i Tužilaštvo TK da preduzmu sve potrebne mjere u skladu sa Ustavom i zakonom zbog namjernog kršenja Ustava FBiH, Tuzlanskog kantona i statuta Općinskog vijeća Lukavac u vezi sa nezakonitim izborom predsjedavajućeg OV.

Konferenciji su, također prisustvovali Hajrudin Hodžić, Jakub Mahovkić, Dragan Todorović i Hasan Ibrakić ispred SDP-a te vijećnici DF-a Dajana Čolić i Alen Nuhić.

O čemu se govorilo tokom konferencije za medije pogledajte u videu prilogu.

Komentari