U vikendu iza nas odigrano je 11. kolo 1. Lige TK u kojem su fudbalske ekipe sa općine Lukavac ostvarile pobjede, a posebno se ističu fudbaleri Mladosti iz Puračića koji su na svojim Merajama pobijedile Radnik iz Lipnice rezultatom 12-0.

Mladost je u subotu ugostila ekipu Radnika iz Lipnice te je goste kući ispratila sa 12 golova u mreži. Kako je to izgledalo možete pogledati u videozapisu na našem YouTube kanalu.

U narednom kolu NK Mladost ide u goste ekipi Seone, a utakmica se igra u 13:30.

U nedjelju snage su odmjerile ekipe DSK Devetak i Čelići u okviru 11. kola 1. Lige TK, a utakmica se igrala u Devetaku gdje su domaćini uzeli tri boda golom u finišu prvog poluvremena.

Naredne nedjelje, DSK Devetak na svom travnjaku dočekuje općinske komšije pa će u snage odmjeriti sa ekipom Željezničara iz Dobošnice.

Još jedna ekipa sa općine Lukavac ostvarila je nevjerovatnu pobjedu, a radi se o ekipi NK Prokosovići koji su na domaćem terenu u okviru 12. kola Druge lige FBiH Sjever deklasirali ekipu Posavine 108 rezultatom 14-0.

U narednom kolu 2. lige FBiH grupa Sjever fudbaleri Prokosovića idu u Duboki Potok gdje će igrati protiv ekipe Ingram Duboki Potok.

Komentari