Edin Delić, načelnik Općine Lukavac
Edin Delić, načelnik Općine Lukavac

SDA Lukavac je u Općinskom vijeću Lukavac odlučila pokrenuti opoziv aktuelnog načelnika Edina Delića. 

Jučer je stigla inicijativa grupe 16 vijećnika za pokretanje opoziva načelnika Općine Lukavac. Ovo je odluka  Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA  iz oktobra 2017. godone, koju je podržao i Općinski odbor kao tijelo, te se očekuje da će biti stavljena i na dnevni red za sljedeću sjednicu OV-a Lukavac koja je zakazana u ponedjeljak.

-Nakon blokade, opstrukcije i kršenja zakona, lokalna SDA pokreće već dugo očekivanu inicijativu za opoziv načelnika. Odluku na ovaj potez donijela je lokalna SDA odmah po saopštavanju rezultata izbora u oktobru 2016. godine. Sve kroz šta smo do sada prolazili je bilo samo priprema i izbor povoljnog trenutka za ovaj potez. Prošle (2017) godine krajem ljeta lokalna SDA je objavila donesenu Odluku o pokretanju opoziva, ali nije do sada došlo do realizacije, jer ni sami nisu sigurni u ishod ove avanture, prokomentarisao je Delić pokrenutu inicijativu te dodao je potpuno spreman na potez SDA.

-Potpuno sam pripremljen i spreman na ovaj očajnički potez SDA koja sistemski gubi na svim frontovima i pokušava izgraditi toliko potrebno jedinstvo u suprotstavljanju očiglednom progresu u Lukavcu, kazao je Delić.

Danas je u kabinetu načelnika Edina Delića održana konferencija za medije povodom najavljenog opoziva, a u nastavku možete pogledati kompletno obraćanje načelnika Delića i poruku građanima Općine Lukavac:

Komentari