Promocija knjige “Čuvarkuća”, autora Tarika Đođića, bit će upriličena danas (18.04.2018.god), u 19 sati, u sali JU Centar za kulturu Lukavac.

Riječ je o knjizi sastavljenoj od stotinjak kratkih priča, koje su prvo bile objavljivane na Facebooku kao statusi.Čitaoci i književna kritika knjigu „Čuvarkuća“ opisali su kao „sentimentalan pogled u prošlost“, a autor je istakao da je za  ovaj njegov prvijenac trebalo mnogo lične snage, jer su sve priče nastale iz borbe s vlastitim demonima prošlosti.

Knjiga „Čuvarkuća“ nastala je kao svojevrstan literarni eksperiment, jer je autor priče, koje je objavljivao na Facebooku, urednički i autorski priredio u knjigu, koja je, kako su primijetili dosadašnji promotori, snažno zaživjela i prije nego je objavljena.

Gosti promocije knjige „Čuvarkuća“, koja je najavljena za danas u Lukavcu u 19 sati, bit će autor knjige i direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đođić, Abdulah Sidran, pjesnik, prozaist i filmski scenarist, novinar Goran Milić, jedan od najpriznatijih i najviše nagrađivanih režisera u našoj zemlji Ademir Kenović, te voditelj i urednik Al Jazeere Balkans Adnan Rondić. Promociju će obogatiti i Neven Tunjić, član benda Divanhana.

Inače, organizator promocije knjige „Čuvarkuća“ je JU RTV Lukavac, a pokrovitelj Općina Lukavac.

Komentari