Općina Lukavac raspisala je tender za postupak javne nabavke za rekonstrukciju i izgradnju puta i parkinga kod zgrade Općine Lukavac, kao i postavljanje objekata na cesti radi smanjenja brzine krertanja vozila u gradu i pored osnovnih škola u Puračiću, Poljicu i Lukavac Mjestu.

 

U svrhu poboljšanja sigurnosnih saobraćajnih uslova na području općine Lukavac u narednom period u gradu i još nekoliko naselja krenut će se sa projektom ugradnje horizontalnih usporivača brzine. Ova ideja realizirat će se kroz postupak javnih nabavki, a čija vrijednost u ovoj prvoj fazi iznosi 91. 000 KM bez PDV-a. Ovom fazom će biti obuhvaćena i rekonstrukcija i izgradnja puta i parkinga kod zgrade Općine Lukavac.

U prvom redu usporivači će u gradu biti postavljeni u ulici Branilaca Bosne, koju okružuje nedavno uređeno šetalište, a koja tokom ljetnih večeri, upravo iz bezbjedonosnih razloga, je potpuno zatvorena za saobraćaj. Na ovoj dionici bit će postavljena dva objekta na cesti čija je funkcija smanjenje brzine kretanja vozila, dok će po jedan takav biti postavljen i u ulicama Muhameda Hevaija Uskufija i 25. Novembra.

Razmatra se i mogućnost da se zatvori prvi dio ulice Redžepa Ef. Muminhodžića prema Centru za kulturu Lukavac, što bi u najvećoj mjeri išlo na ruku školarcima.

U narednim fazama usporivači će, radi povećanja sigurnosti pješaka, biti postavljani i u drugim dijelovima općine, zavisno od potreba i procjene struke.

Komentari