U organizaciji SRD “Smuđ”, Lukavac u nedjelju je na ribolovnoj stazi Prokosovići održano Međunarodno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak pod nazivom ” U sjećanje na ribare”.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je ukupno 18 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BiH,  a svaku ekipu sačinjavala su po tri takmičara i vođa ekipe. Prema riječima Alena Nuhića, predsjednika Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“,Lukavac koje je organizator ovog takmičenja, cilj je ujedno i promocija turističkih potencijala jezera Modrac.

-Ovo je memorijalno takmičenje koje organiziramo u znak sjećanja na ribare koji su nas napustili i nisu više među nama. Takmičenje je bilo izuzetno dobro posjećeno, a došle su četiri ekipe iz Srbije, tri iz Hrvatske i jedanaest iz BiH tako da možemo sigurno reći da je to evropska ribarska elita. Zahvalio bih se Općini Lukavac koja je prepoznala kvalitet  ovakvog takmičenja za promociju turizma na našoj općini i JP „Spreča“ koje je u proteklih pet dana spustilo nivo jezera za nekih tridesetak centimetara kako bismo ovdje mogli primiti što više gostiju,  kazao je Nuhić, predsjednika Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“,Lukavac.

Učešće je uzelo 18 ekipa, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a svaku ekipu sačinjavala su tri takmičara i vođa ekipe.  Nakon četiri sata takmičenja za najuspješniju ekipu proglašena je ekipa iz Loznice.

Komentari