Program edukacije Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs (SKOK) danas u Lukavcu okupio je veliki broj mladih ljudi koji su slušali i promišljali o vrijednostima socijaldemokratije, njenom historijatu i ulozi u bosanskohercegovačkom društvu danas.

Dobrodošlicu učesnicima i učesnicama na program edukacije SKOK poželio je Mujagić Eldar, predsjednik Foruma mladih OO SDP BiH Lukavac. Radionicu suu vodili Kišić Amela iz Tuzle i Muratović Mujo iz Živinica. Podrška mladim od Općinske organizacije SDP BiH Lukavac nije izostala ni ovaj put, učesnicima SKOK-a uspješan rad u ime OO SDP BiH Lukavac zaželjeli Tokić Hasan, potpredsjednik OO SDP BiH Lukavac i Mujić Mirsad, sekretar OO SDP BiH Lukavac.

Mladi u Lukavcu su pokazali želju za sticanje novog znanja iz oblasti politike ali i potvrdili da vrijednosti slobode, jednakosti i solidarnosti nisu deklarativne nego životni principi.

Kroz predavanje i diskusiju prisutnih, zaljučeno je da su mladi veoma solidarni i privrženi temeljnim socijaldemokratskim principima, svjesni sopstvene odgovornosti u svojoj sredini, naročito kada se radi o budućnosti. Dokaz da u Lukavcu mladi preuzimaju odgovornost i da žele promjene na principima socijaldemokratije je pristupanje SDP-u učesnika/ca SKOK-a koji do sad nisu bili članovi SDP BiH.

Učesnici koji uspješno završe ovaj prvi nivo političke edukacije, a žele dodatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije.

Komentari