Jučer je u Sportskoj dvorani u Lukavcu realizovan projekat pod nazivom “Futsalom otvaramo vrata budućnosti naše djece” u organizaciji MNK Lukavac, a pod pokroviteljstvom Vlade TK i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

U prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac održana je prezentacija kao i obraćanje predsjednika Ernesa Prelića koji se zahvalio svim učesnicima na dolasku i zaželio dobrodošlicu, potpredsjednika i velikana futsala na našim prostorima.

Pristunim se obratio i trener MNK Lukavac,  Edin Muratović, koji je mladim učesnicima opisao svoj sportski put i ukazao na veoma bitne stvari za uspjeh jednog sportiste.

U projektu su učestvovali:

1. FK “Radnički” Lukavac

2. SK “Beta-Club Tango”

3. NK “Mladost” Brijesnica

4. MNK Lukavac

5. ŠF “EuroLokomotiva” Miričina

6. NK Prokosovići

Učesnici su se nadmetali u grupnoj fazi, a zatim u finalnoj i utakmici za treće mjesto. U finalnoj utakmici “EuroLokomotiva” iz Miričine je nakon preokreta savladala “Betaclub” iz Lukavca rezultatom 4:2.

Prvo mjesto nakon odigravanja finalne utakmice osvojila je “EuroLokomotiva” iz Miričine. Epitet drugoplasirane ekipe ponijela je lukavačka “Beta”.

Treće mjesto pripalo je “Radničkom” iz Lukavca, a četvrto ekipi iz Prokosovića. Kada je u pitanju individualni uspjeh, priznanja su osvojili: Okičić Aljo za najboljeg igrača (Radnički) Mekić Adin za najboljeg strijelca (EuroLokomotiva) a za najboljeg čuvara mreže proglašen Selimović Alen, golman Prokosovića.

“Ovim putem zahvaljujemo se svim učesnicima na fer i korektnom takmičenju u sportskom duhu,a posebno generalnom pokrovitelju, opštini Lukavac. Posebna nam je čast što su svi učesnici imali samo riječi hvala za sadržaj i sami tok takmičenja, a za sve učesnike smo obezbijedili zakusku i limunadu. Nadamo se da će ovaj turnir izrasti u tradicionalan i još veći projekat u kojem nam je cilj da se što više mladih naraštaja počne baviti ovim sportom, saopštili su iz MNK Lukavac.

Komentari