U nedjelju, 03.06.2018 godine u sportskoj dvorani Luke u Gračanici, održano je 4. kolo kantonalne karate lige, na kojem je učešće uzelo 443 takmičara iz 26 karate klubova, a među njima i klubovi sa područja lukavačke općine.

Šest medalja za KK Sensei 
U nedjelju, 3.6.2018.godine u Gračanici je održano IV kolo Kantonalne karate lige TK-a, na kome je učešće uzelo oko 450 takmičara iz 26 kluba, a na ovom takmičenju nastupilo je šest takmičara KK Sensei koji su osvojili šest medalja, tri zlatne i tri bronzane.
Zlatne medalje osvojili su:
Nejra Softić, 12.god.  borbe do 40kg
Medina Baraković, 12.god., borbe do 50kg
Amar Hodžić, 12.god. borbe -52kg
Bronzane medalje osvojili su:
Adna Smajić,13.god. borbe do 54kg,
Emil Sakić, 8.god. kate i
Armin Halilović, kate do 6 godina
Sedam medalja za KBS “ORKKA” Lukavac

Klub borilackih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Denisa Kurtića, na ovom turniru je učestvovao sa 10 mladih takmičara koji su osvojili ukupno sedam medalja, tri zlatne i četiri srebrene medalje.

Zlatni su bili:

Omerović Bakir
Fajić Emina
Halilović Haris

Srebrene medalje su osvojili:

Husić Benjamin
Halilović Emir
Hadžimehmedović Amina
Ćosić Minela

Pet medalja za KK Master Lukavac

Klub borilačkih sportova “MASTER” Lukavac, u pratnji trenerice Danijele Sekulić i Mahire Avdić na ovom turniru je učestvovao sa sedam mladih takmičara osvojivši pet medalja i to četiri zlatne i jednu bronzanu medalju:

Zlatne medalje su osvojili: Bandić Nedim-kate juniori Atić Ena-kate djevojčice žuti pojas osam godina. Mosorović Vedad-kate dječaci žuti pojas devet godina Nuhić Daris-kate dječaci žuti pojas šest godina i mlađi.

Bronzane medalje su osvojili : Đulić Sanjin-kate dječaci oranž pojas sedam godina

Komentari