Sutra već u jutarnjim satima očekuje se novo naoblačenje sa sjevera koje će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša, a snijeg ili susnježica će pasti iznad 500 metara nadmorske visine.

Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg. Slab snijeg se može očekivati i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prolazna kiša sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U četvrtak, 3. januara u Bosni će biti oblačno vrijeme sa snijegom. U Hercegovini uglavnom vedro. Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine.

Za očekivati je vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U petak, 4. januara u Bosni će biti oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini većinom vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine.

Za očekivati je vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do -1°C, a najviša dnevna temperatura zraka između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U subotu, 5. januara u Bosni će biti oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro.

Očekuje se slab vjetar do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do -2°C, a najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C.

 

Komentari