U proteklim danima, u MZ Orahovica uređen je školski poligon. Vrijednost projekta je cca 15.000,00 KM, od čega je MZ Orahovica sufinansirala projekat u iznosu od 1.000,00 KM, dok je Općina Lukavac za ovu namjenu izdvojila 14.133,6 KM.

 

Kako je istakao Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, iz MZ Orahovica su delegirali rekonstrukciju igrališta kao jedan od vitalnih projekata za mjesnu zajednicu.

Za nekoliko dana, planirano je postavljanje zaštitne ograde oko igrališta, a u narednom periodu pristupit će se i radovima na rekonstrukciji puta prema Orahovici.

Mještani mjesne zajednice Orahovica, u saradnji sa Vijećem MZ i predsjednikom Fehratom Golićem, akcijski su uredili prostor oko igrališta i škole, iskrčili pristupne puteve, vršili uklanjanje divljih deponija, a Općina Lukavac je sa Općinskim službama intenzivno pratila i pomagala taj rad.

Predsjednik Vijeća MZ Orahovica, gosp. Fehrat Golić, ovom prilikom se zahvalio mještanima na donacijama koje su prikupljene, Općini Lukavac i Općinskom načelniku dr.sc. Edinu Deliću, te istakao da je ovo veoma značajan projekat jer će, u najvećoj mjeri, koristiti djeci i mladima.

Komentari