Foto: Lukavacki.ba

Večeras je u prostorijama JU Javna biblioteka u Lukavcu, upriličena promocija knjige Šefkije Duvnjakovića koja nosi naziv “Poznanik”.

Promotori zbirke kratkih priča bili su Prof. dr.sci. Edhem Muftić, Minela Moranjkić Ćosić, dipl. žurnalist i mr.sci. Munib Efendić, dipl. politolog. Gosti večeri  su bile književnice Mina Imširović iz Augsburga  i Ljiljana Bedeniković iz Zagreba, a domaćin i organizator Nihada Fajić – direktorica biblioteke.

“Poznanik” je već na ovo promociji privukao pažnju posjetilaca, ljubitelja književnog djela i pisane riječi. Prema mišljenju promotora, zauzet’ će posebno mjesto kod čitalaca. Stil pisanja je svojstven autoru i razumljiv svima.

Ja mislim da večeras promovišemo knjigu, koja će trajati. Knjiga je ustvari drugo JA. Govori o čovjeku koji je smogao hrabrosti da kaže sve sukobe koje nosi unutar sebe, koje ima sam sa sobom, razmišljanja, poimanja života, ljubavi i sreće…. Satkana je od 25 čitkivih, pitkih i veoma lijepih priča, koje ti ne daju da staneš kad počneš čitat”kazao je promotor Munib Efendić.

Promotori su iskazali čast i zadovoljstvo što imaju priliku da vode promociju knjige svog prijatelja i velikog čovjeka Duvnjakovića.

Prema riječima autora, informatičara po struci, knjiga je nastala na neobičan način.  Još u djetinjstvu je pokazivao talent za pisanjem, ali nakratko je napravio pauzu. Nakon nekog vremena, vratio se ovom hobiju i nastavio sa pisanjem životnih priča. Objavljujući povremeno neke radove na Facebooku uočio je pozitivne kritike i eto, tako nastade djelo “Poznanik”.

“Ovo je moj književni književni prvjenac i prva promocija. U predgovoru knjige sam rekao da ništa ne očekujem. Bio bih presretan da se barem neki od čitalaca nađu u svemu tome. Knjiga govori o mojim sjećanjima, nekim stavovima, razmišljanjima i životu uopće.” – rekao je autor knjige, Šefkija Duvnjaković.

Promocija je propraćena ugodnom muzikom i divnim baladama, a nakon toga ugodnim druženjem posjetilaca sa autorom.

Komentari