Danas je u krugu fabrike Sisecam Soda Lukavac upriličena ceremonija uručenja medalja i vrijednih nagrada za učesnike općinskog takmičenja u cilju obilježavanja svjetskog dana okoliša i podrške mladih talenata u unapređenju njihovih likovnih ekspresija iz oblasti moja okolina.

Sisecam soda Lukavac d.o.o. u saradnji sa predstavnicima radne grupe iz Opštine Lukavac organizovali su opštinsko takmičenje pod nazivom: „Ljubav prema okolišu”. u kojem su učešće uzeli učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova sa područja općine Lukavac te Udruženja „Mali svijet“.

Ovom prilikom, uručene su i zahvalnice za sve one koji su dali svoj doprinos u organizaciji i realizaciji ovog projekta.

Takmičenje je održano u povodu obilježavanja 5. juna – Međunarodnog dana zaštite životne sredine a realizirano je i finansirano od strane kompanije Sisecam Soda Lukavac, uz podršku Općine Lukavac i Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića.

Cilj ovog projekta je izgradnja i unapređenje odgovornosti prema životnoj sredini i održivom razvoju uz jačanje svijesti o okolišu, te poticanje senzibiliteta prema očuvanju i zaštiti prirodnih vrijednosti putem likovnog izražaja djece sa područja općine Lukavac. Tema takmičenja je bila ljubav prema okolišu.

Lukavac.ba

Komentari