Sastanak sa vjerskim službenicima - Foto: Lukavacki.ba
Sastanak sa vjerskim službenicima - Foto: Lukavacki.ba

Načelnik općine Lukavac Edin Delić danas je održao sastanak sa predstavnicima vjerskih zajednica općine Lukavac prilikom čega su razmijenjena mišljenja i iskustva o saradnji vjerskih zajednica.

Sastanku su prisustvovali predsjednik MIZ Puračić u Lukavcu Zijad ef. Vehabović, predsjednik IO Medžlisa Šemsudin Smajlović, velečasni Andrija Župarić – župnik crkve sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, Jelenko Lazić sveštenik puračke parohije.

U razgovoru sa načelnikom predstavnici vjerskih zajednica iskazali su zahvalnost za omogućen susret, a razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji sa općinom Lukavac i budućim planovima i aktivnostima.

Sastanak sa vjerskim službenicima - Foto: Lukavacki.ba
Sastanak sa vjerskim službenicima – Foto: Lukavacki.ba
Danas je došlo do prvog susreta i mi smo se udostojili odazvati. Razmijenjene su prve riječi i rečenice gledajući licem u lice. Ovo su momenti koji ulijevaju nadu da sa novim načelnikom širimo one aktivnosti koje smo imali dosada. Mi to cijenimo i nadamo se da ćemo imati sasvim korektnu komunikaciju. – rekao je  Zijad ef. Vehabović.

Nadamo se da ovo neće biti posljednji put da smo se sastali. Bila je ovo prilika da se međusobno čujemo i vidimo. Ono što je važno imati na umu jeste da odnos načelnika prema predstavnicima vjerskih zajednica jeste odnos prema pojedinom narodu. Pozdravljam ovaj susret te se nadam da će ih biti i više. – rekao je za Lukavacki.ba veličasni Andrija Župarić.

Zahvalio bih se na pozivu jer za mene to mnogo znači jer je ovime izražena i želja za boljom kumunikacijom i saradnjom. Nadam se lijepom suživotu te da ćemo u budućnosti zajednički rješavati probleme. – sveštenik puračke parohije – Jelenko Lazić.

Načelnik Delić zahvalio se vjerskim službenicima na odazivu i prisustvu sastanku, a također je istakao da su vjerske slobode jedan od najviših stadija i najvažnijih ljudskih sloboda.

Uložit ćemo maksimum da uvažimo vjerske slobode koji si najviši stadij sloboda. Mi živimo u zajednici gdje su vjerska pitanja iznimno važna i gdje je veliki broj naših građana vjerski aktivno. Ja ću nastojati da dobru saradnju nastavimo, te da tu saradnju u narednom periodu podignemo na viši nivo. Dogovorili smo i bolji vid komunikacije, te smatram da ćemo biti vjerni i odani partneri u ovom četverogodišnjem mandatu. – kazao je Delić.

Komentari