Danas je u Općini Lukavac upriličen prijem za uspješne učenike osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac i za nastavnike dobitnike priznanja na 3. Međunarodnoj konferenciji Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.

U Beogradu je održana 3. Međunarodna konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, kojoj su prisustvovali punopravni članovi ove Asocijacije, prvenstveno dobitnici titule “Najbolji nastavnik” bivše Jugoslavije, i drugi nastavnici iz regiona koji su u realizaciji ove ideje prepoznali svjetliju budućnost za obrazovanje.

Asocijacija je, kako je istakla Lejla Kovačević, jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja, formirana kako bi okupila sve nastavnike i entuzijaste iz regiona, koji su spremni da ulože zajedničke napore da motivišu i inspirišu najbolje nastavnike koji mijenjaju obrazovanje.

Lejla Kovačević je učiteljica u OŠ “Lukavac Grad”,  a ima stručno zvanje nastavnik mentor. Tokom svog rada u učionici, dobila je brojna priznanja, pa i ovo posebno priznanje “Najbolji nastavnik”.

Iz Beograda se sa ovom nagradom, odnosno titulom, vratio i Elvir Čajić, nastavnik matematike i fizike. Pored brojnih priznanja i nagrada i ova titula „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ je, prema riječima nastavnika Čajića, podstrek da nastavi sa još boljim i kvalitetnijim radom, trudom i zalaganjem.

Zajedno sa uspješnim nastavnicima, prijemu su prisustvovali i uspješni učenici koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti.

Komentari