Danas je u kabinetu općinskog načelnika upriličen prijem za učenike generacija osam osnovnih i tri srednje škole sa područja općine Lukavac.

U ime općinskog načelnika, Edina Delića, prisutim učenicima i njihovim roditeljima obratio se Aziz Čačković, savjetnik načelnika općine Lukavac i šef Službe za opću upravu, Esad Suljić, zaželivši im toplu dobrodošlicu i uručivši novčane nagrade.

-Za učenike osnovnih škola izdvojeno je po 150, dok je za učenike srednjih po 200 KM. Drago mi je da su se ova djeca odazvala pozivu, a ovom prilikom zaželio bih im uspješan i bolji rad, te da ovo bude podstrek u njihovom budućem učenju i zalaganju u školama i u porodici, kazao je Suljić. Među 11 učenika koji su prisustvovali današnjem prijemu bio je i Bećić Harun, učenik generacije Osnovne škole “Gnojnica”.

-Želim da se zahvalim načelniku i njegovim saradnicima što su nas pozvali i ugostili ovdje, a ta nagrada bi trebala da predstavlja neki podsticaj za bolje uspjehe. Dakle, uvijek treba da radimo na sebi, da se trudimo da idemo do savršenstva ako je to moguće. Već sam upisao Behram-begovu medresu u Tuzli i ja se nadam i trudit ću se dok god mogu, da svoje uspjehe nastavim nizati i dalje tokom školovanja,poručio je Bećić.

Botalić Merima, učenica generacije JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac, zahvalila se ovom prilikom na prijemu i uručenim novčanim nagradama, te poručila učenicima da ne odustaju od svojih ciljeva, kao i da nastave vrijedno učiti i raditi i u budućnosti.

-Ovaj novac koji smo dobili , svakako će nam pomoći. Željela bih da poručim svima, i učenicima srednjih i osnovni škola, da se bore, te da zacrtaju sebi neki cilj i jasno znaju šta žele, jer svi smo mi u biti najbolji samo je pitanje kako se ko postavi. Ja sam na početku zacrtala sebi cilj i dala sam sve od sebe da u ove četiri godine školovanja budem među najboljima. Uspjela sam da ostvarim svoj cilj-kazala je Botić koja je nakon srednje škole upisala Ekonomski fakultet u Tuzli i jednog dana planira postati menadžer.

Imena učenika generacije Osnovnih škola:

1. Gutić Nejra (JU OŠ Lukavac Grad)

2. Hadžić Anesa (JU OŠ Lukavac Mjesto)

3. Memić Adin (JU OŠ Dobošnica)

4. Bećić Harun (JU OŠ Gnojnica)

5. Lejla Burgić (JU OŠ Turija)

6. Beganivić Emina (JU OŠ Poljice)

7. Kučković Berina (JU OŠ Prokosovići)

8. Bektić Elmedina (JU OŠ Puračić)

Imena učenika generacije srednjih škola: 1. Nuhić Benjamin (JU Mješovita srednja škola Lukavac)

2. Botalić Merima (JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac)

3. Ibrahimović Jasmin (JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac)

Komentari