U kabinetu općinskog načelnika danas je upriličen prijem za sportiste i sportske radnike sa područja Općine Lukavac, odnosno, dobitnike prestižnih priznanja Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i Sportskog saveza BiH za 2016. godinu.

Prijemu su prisustvovali nagrađeni sportisti i to: Ermin Jusufović, Vehbija Tokić i Fahrudin Muharemović iz SKISO “Sinovi Bosne”, Lukavac, zatim  Selma Sejdinović i Zijad Sejdinović iz Judo kluba “Lukavac”, te Željko Zombra, Hamza Čajić i Mensur Đozić iz KBS “Orkka”, Lukavac.

-Lukavac je jedna od malih Općina na području BiH koja je ove godine postigla zaista izvanredne rezultate, kako od proglašenja na državnom, kantonalnom i federalnom nivou. Želja nam je da sa sportskom zajednicom zajednički dođemo do formule kojom bismo im osigurali najveću moguću podršku, te da pred nama budu i olimpijska zlata. Iskreno se nadam da ćemo pružiti sportistima novi dašak u leđa kako bismo privukli što veći broj mladih da se bave sportom i time pošaljemo poruku da je u sportu budućnost, kazao je načelnik Edin Delić.

Najbolji sportista Tuzlanskog kantona, Ermin Jusufović, izrazio je nadu da će podrška općine  sportistima i sportskim kolektivima u budućnosti biti još izraženija i bolja.

-Nama je ovakav prijem dodatni podstrek da nastavimo vrijedno raditi i u 2017 godini. Očekujemo da podrška sportistima i sportskim klubovima bude što bolja, prije svega kao preduslov za postizanje boljih rezultata i u narednom periodu. Želja mi je da se u fokusu nađu ovi mladi ljudi kao što su Mensur Đozić, Hamza Čajić i Selma Sejdinović, jer naše vrijeme polako prolazi,a  u ove mlade ljude treba ulagati i pružati im punu podršku u onome što rade, dodao je Jusufović.

Lukavačkog karatistu Hamzu Čajića, ujedno i najuspješnijeg juniora TK za 2016. godinu i dobitnika priznanja TOP 10 vrhunskih rezultata u BiH uskoro očekuje novo takmičenje.

-Odbranio sam titulu prvaka Evrope i naravno zadovoljan sam tim rezultatom. Za deset dana očekuje nas Evropsko prvenstvo koje će se održati u Sofiji, u Bugarskoj. Pripreme su krenule od početka ove godine i sada se polako završavaju i nadamo se uspjehu, kazao je Čajić.

Veiki uspjeh u sportskoj karijeri protekle godine ostvarila je i naša džudistkinja Selma Sejdinović. Selma je također dobitnica nagrade koju Sportski savez BiH dodjeljuje najuspješnijim sportistima studentima, učesnicima takmičenja koja su organizirale Evropska i Svjetska univerzitatska asocijacija.

-U prethodnoj godini sam po 17. put postala državna prvakinja, a nakon toga sam osojila 3. mjesto na Evropskim univerzitetskim igrama što je i najznačajniji rezultat iz protekle godine, ujedno i  moje sportske karijere. Ja sam prvenstveno zadovoljna svojim sportskim rezultatima a svako priznanje od Sportskih saveza TK, BiH ili općine Lukavac je dodatna motivacija za dalji rad, ističe Sejdinović.

 

Komentari